↑ Return to Cellcrypt

Cellcrypt Mobile

 

Cellcrypt Mobile Encrypted Voice Calls on Popular Smartphones

Cellcrypt Mobile

Cellcrypt Mobile ™ е приложение, коeто работи на  Android ™, BlackBerry ®, iPhone ® и Nokia ® смартфони и използва клас на сигурност, изполван от правителствени служби за защита на чувствителни гласови повиквания срещу прихващане.

Лесен за използване

Cellcrypt Mobile има интуитивен потребителски интерфейс, което прави осигурените обаждания толкова лесни, колкото е и нормалното повикване.

За да осъществи повикване, потребителят просто трябва да отвори мобилното приложение на Cellcrypt, като избере иконата на телефона си и да въведе ръчно защитен номер (или да избере предварително запаметени контакти от адресната книга Cellcrypt) и натисне “изпрати”.
Cellcrypt Mobile трябва да бъде инсталиран и на двете устройства, така че и двете да могат да криптират / декриптират гласово повикване във всеки край, за да се гарантира сигурността по протежение на целия път между говорещите.Приложението използва по-често канал за данни (IP), отколкото канал за глас, така че и двете устройства също трябва да бъдат свързани към интернет с помощта на стандартни пакет за свързване, предоставени от доставчика на услуги.
Правителственият клас криптография се използва за проверка на идентичността на всяко устройство за повикване и след това криптира разговора.
Повикваният телефонът звъни или вибрира и автоматично показва входящо повикване на Cellcrypt Mobile екран.
Ако повикването е прието  се провежда нормален разговор. Ако получателят е зает или не е онлайн се изпраща уведомление за повикването.

Сигурност

Във всеки продукт, сигурността се определя от:

  •  Качеството на използваното криптиране;
  •  Сигурността на тайни ключове, които се използват за отключване и криптиране;
  •  Целостта на изпълнението  и надеждността на доставчика.

Cellcrypt Mobile използва алгоритми за криптиране, които се препоръчват за военни и правителствени сигурни комуникации и неговите тайни ключове, никога не излизат от мобилното устройство. Продуктът е тестван от трети страни и утвърден от няколко стандарта на правителството на САЩ – NIST FIPS 140-2 (сертификат # 1310) за криптография и Великобритания CESG, като има и съответната маркировка.

Високо Качество

Всички продукти, които разчитат на клетъчни мрежи, са  зависими от силата, наличността и надеждността на използваната радиомрежа. Cellcrypt разбира проблемите на тази индустрия и е една от малкото компании, предоставящи конкретни технологични решения за оптимизиране на работата при по-лоши и променливи безжични мрежи, включително изполване на Encrypted Mobile Content Protocol™ и  Encrypted Content Delivery Network™.

Cellcrypt Mobile автоматично превключва на най-високо качество на мрежата, така че Wi-Fi ™  се избира с предимство пред клетъчните мрежи. Също работи и в условия на промяна на клетъчните мрежи (например, ако 3G връзка се разпада от доставчика на EDGE или GPRS връзка), дори и като обаждането е в ход. Продукта може да работи на различни мрежи в различни страни, например Wi-Fi в едина и GPRS в друга.

Лесен за настройка

Настройването na Cellcrypt Mobile е много лесно:

Потребителят изпраща серийния номер на телефона си и номера, който иска да криптира.
След това софтуера на Cellcrypt се прехвърля на потребителя за инсталация. Най-лесният метод е чрез линк за сваляне, съдържащ се в SMS, изпратен от Cellcrypt на потребителя (ако е даден телефонен номер), или да бъде изпратен по е-мейл, а също и с изполване на софтуер за управление на мобилни устройства, като BlackBerry Enterprise Server.

Стандартната процедура за изтегляне е завършила, след което са направени и проверки за потвърждаване с използване на телефона за да се гарантира автентичността на софтуера на Cellcrypt.

Ако телефонът е изгубен или откраднат, Cellcrypt Mobile може да бъдат незабавно блокиран от разстояние.